Bäst utomhusidrott

Mar 25, 15 Bäst utomhusidrott

När det gäller Sveriges bästa platser för utomhusidrotter och motion i friska luften så finns det ett ställe i landet som utmärker sig bland alla andra: Åre. För vissa är denna lilla ort i Jämtland endast förknippad med alpin skidåkning, och faktum är att det förmodligen är för denna idrott som orten är mest känd och man har faktiskt flera gånger genom åren varit värd för deltävlingar i den alpina världscupen. Åreskutan, som är det höga berget i Åre där man åker utförsåkning, har också flera anläggningar för turister där många svenska barnfamiljer de senaste fyrtio åren har tillbringat påsk- och sportlov. Många av backarna har också anpassats för att passa utövare som åker annat än slalom, och detta innebär bland annat att det finns pister för snowboard, puckelpist och dessutom en backe för backhoppning.

Trots Åres profil som ett Mecka för skidåkning så finns det faktiskt en hel del annat att göra, och de snöiga skidbackarna gör sig utmärkt under sommarhalvåret för mountain biking eller vandring.

Dessutom finns det i Åre utmärkta platser för både löpning på enorma utomhusanläggningar eller i skogen runt om orten. I dessa grönområden finns också platser där man kan ägna sig åt ridning eller orientering, och i både Åre älv och Åresjön så kan man både simma och bada men framförallt så passar dessa ställen för paddling. I älven så kan man också prova på den dramatiska och fartfyllda aktiviteten river rafting.

På grund av Åres långa tradition av skid- och övrig utomhussport så finns det på orten ett ovanligt stort antal hotell och stugbyar som han logera alla de besökare som kommer till orten varje år för att röra på sig på ett eller annat sätt.